Nooit meer Wachtwoord Vergeten Stress in WordPress!

Zeg nou eerlijk: je hebt minimaal tien keer op de ‘wachtwoord vergeten’-knop geklikt op het web,  nadat je meerdere keren je veelgebruikte, onveilige wachtwoorden hebt geprobeerd. En terwijl je je wachtwoord wil resetten, krijg je de melding dat je niet je oude wachtwoord mag gebruiken.

Klinkt bekend? Geen nood, want gelukkig is er een erg handige Two Factor Authentication voor je WordPress website(s) – dan hoef je daar in ieder geval geen login-stress meer te ervaren.

UPDATE: De Clef plugin is inmiddels niet meer bruikbaar in WordPress. Er zijn echter een hoop goede two-factor alternatieven, waaronder de Two Factor Authentication van Updraft.

Clef

Met de (gratis) plug-in van Clef ben je in een klap van je wachtwoordzorgen af. En de setup duurt nog geen twee minuten:

  1. Download en installeer de plug-in in je WordPress site
  2. Download de (gratis) app van Clef op je smartphone en/of tablet
  3. Stel een universele pincode in (4 cijfers)
  4. Houd je smartphone / device voor je computerscherm
  5. Klaar!

Klinkt simpel, toch? Is het ook! En het wordt nog mooier: Clef heeft een handige Chrome plug-in waarmee je ook op diensten als Facebook, Gmail en Twitter kan inloggen (handig!) en het regelt al je logins! Dat wil zeggen: ben je ingelogd met Clef, dan hoef je op alle website(s) met Clef-login niet meer in te loggen. Je krijgt namelijk een zogenaamde single-sign-on sessie, waarmee je op alle websites tegelijk bent ingelogd.

Hieronder zie je hoe het werkt, maar neem maar van mij aan: Clef gaat een hoop kopzorgen wegnemen op je WordPress sites!

WhatsApp stuur een appje