WordPress 3.6 is pas vorige maand uitgebracht, maar versie 3.7 staat alweer voor de deur. Waar de focus in 3.6 lag op Media en de User Interface, wordt in WordPress 3.7 veel aandacht besteed aan veiligheid.

Background Updates

Om je WordPress installatie veilig en up-to-date te houden, introduceert WordPress 3.7 het background updates systeem. Het automatische update systeem van WordPress 3.7 zorgt ervoor dat je niet meer bang hoeft te zijn dat je WordPress installatie onveilig is door het gebruik van een oude versie. Vooralsnog zien we alleen background updates voor WordPress zelf, maar in de toekomst zal het ook mogelijk worden om de functie te gebruiken voor plugins en themes binnen WordPress.

Password Meter

In een van onze vorige blogs attendeerden we je al op het feit dat het altijd verstandig is om veilige wachtwoorden te gebruiken. In WordPress 3.7 is het hebben van veilige wachtwooden een van de top prioriteiten geworden. Als je leeft volgens de regels van de verbeterde password meter zal het vanaf WordPress 3.7 voor hackers een stuk minder makkelijk zijn om je wachtwoord te kraken.

Relevante Zoekresultaten

Het meest recente bericht is niet altijd het meest relevante bericht. Dat is de hoofdgedachte achter de update in het zoekmechanisme in WordPress 3.7. Resultaten zullen niet langer gesorteerd staan op datum, maar berichten met een relevante titel of body zullen wel meer prioriteit krijgen.

Werken met data

WordPress ontwikkelaars klagen al jaren steen en been over de omslachtige manier waarop in WordPress gewerkt wordt met data. In WordPress 3.7 wordt die frustratie weggenomen door een flinke update in het datum-mechanisme: advanced date queries.

WordPress 3.7 features

Natuurlijk zullen er nog meer features, fixes en updates worden toegevoegd aan WordPress 3.7. De bevindingen in dit artikel zijn gebaseerd op onze interne test van WordPress 3.7 Beta 1.

WhatsApp stuur een appje