Een foto zegt meer dan duizend woorden; het zou zo de strijdkreet van de infographic kunnen zijn. Laten we deze veelgebruikte vorm van data visualisatie eens beter bekijken.

Wat is een infographic?

De London Tube Map is er misschien wel het beste voorbeeld van: Infographics. Ze zijn niet meer weg te denken uit het huidige informatielandschap, online en offline. Geen enkele andere vorm van data visualisatie maakt grote hoeveelheden informatie op zo’n eenvoudige wijze inzichtelijk.

Waarom werken infographics eigenlijk zo goed? Hieronder wordt de kracht van de infographic uitgelegd. En op geen manier is een infographic beter uit te leggen dan, jawel: met een infographic.

Infographic: de infographic

Infographic: de kracht van de infographic

Conclusie: effectieve infographics

Een infographic is een uiterst effectieve manier om je boodschap over te brengen op je publiek. Infographics presenteren vaak grote hoeveelheden informatie op een aantrekkelijke wijze door de data te visualiseren. Omdat plaatjes meer tot de verbeelding spreken dan woorden, interesseert een infographic ons eerder dan een lap tekst. Daardoor snappen we de informatie sneller en onthouden we het beter.

De infographic zegt dus daadwerkelijk meer dan duizend woorden!

WhatsApp stuur een appje