Regelmatig komt de vraag voorbij (in onze mailbox of via social media) hoe het toch kan dat aangemaakte posts in WordPress niet zichtbaar zijn op verschillende delen van de website. In dit artikel gaan we je helpen om dit probleem op te lossen door de meest voorkomende oorzaken op een rijtje te zetten.

Publicatie-status en -datum

Laten we allereerst kijken of de publicatie-gegevens kloppen:

  • Is de status ‘gepubliceerd‘?
  • Is de zichtbaarheid ‘publiek’?
  • Is de publicatie-datum in het verleden?

Wanneer je een of meerdere van deze vragen met ‘nee’ moet beantwoorden, zal je bericht niet zichtbaar zijn op de website voor anonieme bezoekers (degenen die niet ingelogd zijn). Zorg er dus voor dat je bericht altijd gepubliceerd is, publiekelijk zichtbaar is en dat de publicatie-datum in het verleden staat. Dit gebeurt automatisch wanneer je op de ‘publiceren’ knop drukt.

Cache

Cache wordt gebruikt om de pagina’s en berichten op je WordPress website sneller te doen laden. In plaats van dat de inhoud wordt opgevraagd in je database, wordt er een bestand opgevraagd dat een statische versie van de pagina bevat. Sommige cache plug-ins (WP Super Cache, W3 Total Cache e.a.) staan zo ingesteld dat deze versies van je inhoud soms wel uren tot dagen oud kunnen zijn. Vaak wordt de inhoud pas ververst nadat deze is bezocht door een anonieme bezoeker. Loop dus altijd je cache instellingen goed na en stel desgewenst extra home page checks in om te zorgen dat je website automatisch vernieuwt bij het publiceren van nieuwe inhoud. In sommige gevallen kan het nuttig zijn om ook een optie voor het flushen van de cache aan te vinken, zodat bij het publiceren of updaten van inhoud alle oude inhoud wordt verwijderd. Deze optie is bijvoorbeeld in WP Super Cache beschikbaar onder de naam ‘Clear all cache files when a post or page is published or updated’.

Categorieën en Tags

Veel WordPress gebruikers kiezen ervoor om een overzicht van nieuwe posts uit een bepaalde categorie (of met een bepaalde tag) op de home page te laten zien. Is een post of pagina niet voorzien van deze categorie of tag, dan zal deze ook niet getoond worden op de home page. Zorg er dus voor dat de juiste categorieën en tags gekoppeld zijn aan je bericht en check nog even of dit overeen komt met de instellingen voor je home page of andere gewenste overzichtspagina’s.

Help: posts zijn nog steeds niet zichtbaar in WordPress!

In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat je berichten na het volgen van deze tips nog steeds niet zichtbaar zijn in je WordPress website. Dat kan zijn doordat er plug-ins in de weg zitten, regels in je .htaccess-bestand incorrect zijn of door een legio aan andere technische zaken. Kom je er nog niet uit? Neem dan contact met ons op en wij zullen je zo snel mogelijk uit de brand helpen.

contact

WhatsApp chat