In de komende weken zullen alle hostingklanten van esomnia per email op de hoogte worden gebracht van het feit dat er een frisse, compleet nieuwe server-omgeving voor ze beschikbaar is. Een nieuwe omgeving die veel extra’s en voordelen biedt ten opzichte van de huidige omgeving. En het mooie is: het kost u als klant niets extra!

Wat gaat er gebeuren?

Per begin april verhuist esomnia al haar hostingklanten naar een totaal vernieuwde omgeving waar onder meer websites, databases en mailboxen worden ondergebracht. Zelf zijn we al overgeschakdeld naar deze omgeving: onze website (waar u nu dit bericht op leest), databases en mailboxen worden allemaal door de nieuwe server setup uitgeserveerd.

Wat zijn de voordelen?

De nieuwe hostingomgeving biedt een legio aan nieuwe mogelijkheden, maar voor ons staan de volgende zaken met stip bovenaan de toptien van belangrijkste voordelen:

Veiligheid en stabiliteit

Door o.a. een betere firewall worden brute-force en DDos-aanvallen eerder herkend en opgevangen.

Gebruikersvriendelijkheid

We schakelen over van control panel: Cpanel wordt vervangen door een gepersonaliseerd, vereenvoudigd paneel van DirectAdmin waarmee u als klant al uw zaken (zoals domeinen, mailboxen, spamfilters) kunt beheren vanuit één enkel account. Uw controle paneel zal worden uitgevoerd met een prachtige, handige gebruikers-interface die op alle apparaten (desktop, laptop, tablet, smartphone) functioneert.

Of u nu thuis op de bank zit of onderweg in de trein uw dataverbruik wilt checken: het kan allemaal!

Al uw data blijft behouden

Uw website(s), databases en mailboxen blijven allen bewaard en worden meegenomen naar de nieuwe omgeving. Er gaat dus niets verloren. Sterker nog: iedere klant krijgt via het gloednieuwe controle paneel de mogelijkheid om zelf op eenvoudige wijze een backup te maken van bestanden, mailtjes en databases. Handig!

Check your inbox!

Wij zijn momenteel bezig met het doorvoeren van de laatste grote update aan het design van de control panel. Bent u hostingklant van esomnia? Dan kunt u in de week van 7 april een mailtje van ons ontvangen met uw nieuwe login-gegevens.

WhatsApp stuur een appje