Content Management Systemen

Esomnia is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites en apps op basis van breed ondersteunde Content Management Systemen (CMS). Voorafgaand aan het web development traject maken we een weloverwogen keuze uit het brede aanbod aan CMS’en dat beschikbaar is. Vaak komen we tot de conclusie dat WordPress de juiste keuze is.

Wat is een Content Management Systeem?

Een Content Management Systeem (CMS) is een kant-en-klaar systeem dat de basis vormt voor een website. Zie het als een recept voor een heerlijk diner, waarbij je slechts nog de ingrediënten hoeft samen te voegen tot een heerlijk gerecht.

Waarom heb ik een CMS nodig?

Een website met CMS biedt een hoop voordelen ten opzichte van een website zonder CMS. Zo kun je als eigenaar van de website inloggen op het CMS en met een paar muisklikken eenvoudig pagina’s aanpassen, nieuwe content toevoegen of de statistieken van je website bekijken. Het scheelt een hoop tijd, is overzichtelijk en bespaart een hoop geld. Handig, toch?

Welke Content Management Systemen raden jullie aan?

Wij werken voornamelijk met WordPress voor onze CMS-based websites. Welk systeem we in uw geval aanraden, hangt sterk van de wensen af. Bij eenvoudige websites gaat onze voorkeur meestal uit naar WordPress, waar we bij complexe, hiërachische websites sporadisch nog een uitstapje maken naar Drupal.

WhatsApp stuur een appje