Productiviteit is een belangrijk begrip binnen de wereld van de zelfstandige ondernemers. We reizen veel, hebben drukke agenda’s en hebben veel aan ons hoofd. Het is dan ook van groot belang om al je ideeën, afspraken en communicatie beschikbaar te hebben op al je apparaten. Op deze Mobile Monday laten we je met zeven gratis mobiele apps zien hoe je voor ultieme productiviteit kunt zorgen — waar je ook bent.

Dropbox

dropbox’s Werelds bekendste clouddienst voor documenten heeft zijn apps voor mobiele apparaten prima op orde. Voeg onderweg een foto of email-bijlage toe aan je  Dropbox en deze wordt automatisch gesynchroniseerd naar al je apparaten. Met het ingebouwde versiebeheersysteem hoef je nooit meer bang te zijn dat je oude data per ongeluk overschrijft, bovendien maakt Dropbox het mogelijk om (per ongeluk) verwijderde bestanden terug te zetten.

Download Dropbox voor iOS en Android.

Evernote

evernoteHet zou zonde zijn om je aantekeningen, notities en ideeën enkel via je laptop te kunnen bekijken of aanpassen. Met Evernote vergeet je nooit meer iets. Of je nu onderweg bent of op kantoor: alles wat je wilt onthouden is op ieder apparaat beschikbaar.

Download Evernote voor iOS en Android.

Google Drive

google driveVoorheen bekend onder de naam Google DocsGoogle Drive. De online opslagdienst voor Documenten bij Google. Van spreadsheets tot tekstdocumenten, van presentaties tot formulieren: alle veelgebruikte typen documenten zijn aan te maken, aan te passen en te uploaden via de Google Drive app.

Download Google Drive voor iOS en Android.

Hootsuite

hootsuiteEven het laatste bedrijfsnieuwtje tweeten. Nee, wacht: toch ook maar gelijk op je Facebook bedrijfspagina zetten. Nou, dan ook direct maar even de LinkedIn app opstarten en het daar plaatsen. Dagelijks zijn we veel tijd kwijt aan het updaten van ons Sociale Netwerk en onze mobiele apparaten staan vol met de Social Media apps van onder meer Twitter, Facebook en LinkedIn. Zou het niet makkelijk zijn om al je Sociale Netwerken in één overzicht te hebben en ze in één keer te kunnen updaten? Installeer dan meteen de Hootsuite app. Al je losse Social Media apps kunnen per direct de prullenbak in.

Download Hootsuite voor iOS en Android.

Pocket

pocketDagelijks worden we overspoeld met een gigantische information overload, maar tegelijkertijd hebben we nauwelijks tijd om de echte interessante links aan te klikken en goede content door te lezen. Pocket (voorheen: Read It Later) stelt je in staat om links op te slaan zodat je ze kunt nalezen wanneer jij daar tijd voor hebt. Bovendien kan Pocket de content offline opslaan, daardoor hoef je niet persé verbonden te zijn met internet als je je opgeslagen links wilt checken.

Download Pocket voor iOS en Android.

Trello

trelloTrello is een ware ruwe parel: het biedt een innovatieve en gebruikersvriendelijke manier om een workflow aan te brengen in todo-lijstjes. Of je nu alleen werkt of in teams, Trello laat je duidelijk zien wat de status van een bepaald aandachtspunt (card) is, wie er verantwoordelijk is en wanneer de deadline is. Een absolute must-have!

Download Pocket voor iOS en Android.

WordPress

wordpressEen professionele WordPress website is the way to go voor de ondernemer anno nu: esomnia werkt zelf ook met een wordpress website. WordPress heeft maar al te goed door dat de moderne WordPresser veel meer wil dan het kunnen bijhouden van zijn website op zijn laptop en heeft daarom een mobiele app op de wereld gezet waarmee alle basis-taken van een WordPress website kunnen worden beheerd. Voortaan kun je dus ook in de trein een pagina aanpassen op je website, de statistieken bekijken of reacties beheren.

Download WordPress voor iOS en Android.

 

WhatsApp stuur een appje